Tag archive for B5

PA�atki droA?dA?owe nazywany jest a�zwegaA�skim parmezanema�?, poniewaA? smakiem przypomina ser dA�ugo dojrzewajA�cy, ktA?ry wspaniale wzmacnia aromat potrawy.

0

PA�atki droA?dA?owe, droA?dA?e nieaktywne lub inaczej „wegaA�ski parmezan” to produkt sypki, ktA?ry zostaje otrzymany poprzez specjalnA� fermentacjA� i suszenie. Po takiej obrA?bce droA?dA?e zostajA� dezaktywowane, zatem bezpieczniejsze w stosowaniu na surowo. DroA?dA?e nieaktywne sA�

Cud czereA�nia. Francuzi w sezonie czereA�niowy stosujA� kuracjA� regenerujA�cA�, odA?ywiajA�c siA� przez 1-2 dni wyA�A�cznie czereA�niami. Taka kuracja czereA�niowa odtruwa jelita, A?yA�y, tA�tnice i stawy ze zA�ogA?w.

0

DoA�A� wspomnieA�, A?e czereA�nie sA� dA�ugowiecznymi roA�linami – potrafiA� doA?yA� nawet i 100 lat. Z jednego takiego drzewa uzyskuje siA� do 300 kg owocA?w. ChoA� czereA�nie w 80 procentach skA�adajA� siA� z wody, to pozostaA�e

JEJ WYSOKOAsA� JAGLANA, nie zawiera glutenu, ma wA�aA�ciwoA�ci alkalizujA�ce i antywirusowe oraz mnustwo mineraA�A?w.

0

PrzyrzA�dzana z prosa kasza jaglana to jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz. Dzisiaj niedoceniana – ze szkodA� dla naszego zdrowia, tzw. jagA�y majA� bowiem wiele cennych wA�aA�ciwoA�ci. Jest jednA� z niewielu kasz zasadotwA?rczych. Niewiele

Naturalna flora bakteryjna jelitowa, jak jA� przywrA?ciA�.

0

U przeciA�tnego czA�owieka masa wszystkich bakterii w jelicie grubym to 1,5 kg! U czA�owieka zdrowego 85% flory jelita grubego powinny stanowiA� paA�eczki kwasu mlekowego. A tacy chorzy np. na goA�ciec majA� ich tylko 15%. Nazwa

Lecznicze wA�aA�ciwoA�ci cebuli

0

Lecznicze wA�aA�ciwoA�ci cebuli w ludowej medycynie byA�y wykorzystywane juA? przed tysiA�cami lat. Cebula jest unikatowym warzywem na A�wiecie. Cebula znana jest ze swojego charakterystycznego silnego smaku i zapachu. CebulA� moA?na jeA�A� pod kaA?dA� postaciA�: